AMINOACIZI BCAA ESENTIALI
AMINOACIZI BCAA
PROTEINE
IZOLATE PROTEICE
CONCENTRAT PROTEIC

Tipuri de aminoacizi

Aminoacizii sunt componente chimice de baza ale vietii. Organismul utilizeaza 20 de aminoacizi pentru a procesa peste 40.000 de proteine si peste 10.000 de enzime necesare sanatatii unui practicant de bodybuilding. Exista trei aminoacizi, selenocisteina, pirolizina si N-formilmetionina, care nu se gasesc in corpul omenesc, dar sunt aminoacizi de constructie a proteinelor ce se gasesc in plante si in alte vegetale. Atata timp cat organismul are o sursa sigura de aminoacizi esentiali in dieta, aceasta poate satisface in mod satisfacator nevoile sale de sinteza a proteinelor noi. Daca sursele de aminoacizi sunt eliminate din dieta, sinteza proteinelor este afectata si apar probleme grave de sanatate. Fiecare aminoacid are un rol important in corpul uman, iar in unele cazuri, dieta poate fi completata cu suplimente alimentare care contin aminoacizi BCAA, pentru a se asigura buna sanatate si performante de invidiat in sala de fitness.

Aminoacizi esentiali
Acestia sunt cei noua aminoacizi pe care corpul nu ii poate crea singur si pe care trebuie sa ii obtinem consumand diverse alimente bogate in aminoacizi esentiali. Mai ales sportivii trebuie sa consume alimente care contin urmatorii opt aminoacizi: metionina, valina, triptofan, izoleucina, leucina, lizina, treonina si fenilalanina. Interesant este faptul ca, in loc sa stocheze o anumita cantitate de aminoacizi esentiali, organismul ii foloseste pentru a crea noi proteine si noi tesuturi musculare. Prin urmare, corpul are nevoie de o alimentare continua cu aminoacizi, de preferinta zilnic, pentru mentinerea starii bune de sanatate.

Aminoacizi neesentiali
Celalalt tip de aminoacizi sunt aminoacizii neesentiali, dintre care 11 sunt sintetizati de catre organism. Astfel, desi ei sunt o parte importanta in procesul de reconstructie a tesuturilor, nu trebuie neaparat inclusi in dieta zilnica. Opt dintre acesti acizi neesentiali sunt, de asemenea, cunoscuti ca si conditionali, ceea ce inseamna ca organismul nu poate fi capabil sa produca suficienti dintre ei atunci cand se afla in stare de stres fizic sau in cazul unor antrenamente foarte dure in sala de forta.

Asadar, se pune problema cum ne asiguram ca satisfacem cerintele de aminoacizi ale organismului prin dieta? Tot ceea ce trebuie sa facem este sa consumam o cantitate suficienta de proteine in fiecare zi si sa avem o nutritie diversificata. Proteinele animale sunt numite proteine complete deoarece contin in mod natural toti cei noua aminoacizi esentiali in fiecare portie. Proteinele din plante, exceptie facand quinoa si alte cateva alimente, contin in mod natural mai putini aminoacizii esentiali si, prin urmare, sunt numite proteine incomplete. Cu toate acestea, avand o dieta diversificata, care include legume si cereale, organismul poate crea cu usurinta proteine complete. O alta optiune o reprezinta includerea unei pudre de proteine vegetale sau aminoacizi cu spectru complet in dieta zilnica. De exemplu, proteina de orez brun incoltita, care este digerabila in mod natural si ofera un spectru complet de aminoacizi. Puteti achizitiona cu incredere aminoacizi de la magazinele specializate.

SUPLIMENTE ONLINE
CREATINA
®  Autor:  www.superset.ro - Magazin animoacizi proteine suplimente bodybuilding -  www.carnitina-slabire.ro  l  www.proteinele.ro

Oferte aminoacizi si suplimente proteice

PROTEINE
AMINOACIZI
GAINERE
ARTICULATII
TESTOSTERON
SLABIRE
MULTIVITAMINE

Mai multe despre aminoacizi si proteine

aminoacizi-online aminoacizi-online-magazin aminoacizi-online-bcaa proteine-fitness bcaa-aminoacizi-online bcaa-aminoacizi-online-proteine proteina-aminoacizi aminoacizi-bcaa-proteine-bodybuilding proteine online